Wandelingen

Ook in 2020 gaan de gidsen van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal weer met u op pad om te vertellen over de culturele en historische hoogtepunten in de acht dorpen van onze gemeentes: Rozendaal, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren,  Laag-Soeren en Spankeren. Vanaf april tot en met november is er weer een wandeling op de 1e zondag van de maand. De invulling van elke wandeling en de plaats van vertrek worden bekendgemaakt via onze nieuwsbrief, de website en in de kranten.

Nieuw is dat we alle deelnemers (dus ook leden) dringend verzoeken zich van te voren aan te melden via wandeling@oudheidkundigekring.nl. Op die manier hopen we vooraf beter zicht te krijgen op het aantal deelnemers, zodat de organisatoren en gids(en) daarop kunnen anticiperen. De optimale groepsgrootte is vastgesteld op maximaal 20 personen per gids. Hiermee hopen we te bereiken dat de kwaliteit van de wandelingen gewaarborgd is, doordat iedere gids voldoende aandacht kan schenken aan aspecten als veiligheid, verstaanbaarheid, interactie met het publiek en een vlot verloop van de wandeling.

We starten steeds om 13.00 uur en de duur van de wandelingen is circa 1,5 uur. Deelname voor leden is gratis, niet-leden betalen € 2,50 per persoon.

Data:
5 april                  Velp (thema 75 jaar bevrijding)
3 mei                    Rozendaal (thema 75 jaar bevrijding)
7 juni                    Laag-Soeren
5 juli                      Rheden
2 augustus          Spankeren
6 september       Ellecom
4 oktober             Dieren (thema Schweer beij der Beckehof)
1 november        De Steeg