Voorjaarsexcursie naar Huis Landfort in Megchelen op 10 april 2024

In 2017 verwierf de stichting Erfgoed Landfort de historische buitenplaats Huis Landfort met een verbluffend resultaat als gevolg. Zij bezorgt het door oorlogsgeweld beschadigde Huis Landfort een renaissance en streeft ernaar om rond het huis een vitale gemeenschap te creëren die de historische buitenplaats gaat dragen.

Dit heerlijke domein op de Nederlands-Duitse grens wordt in 1434 voor het eerst in een akte genoemd. De daarin vermelde naam ‘Lanckvoort’ duidt op een doorwaadbare plek of voorde in de Oude IJssel. In de lange geschiedenis van de buitenplaats vormen geldzorgen rond de instandhouding een rode draad. Daarom is het des te opmerkelijker dat het dit alles heeft weten te overleven.

 

Om 10.00 uur verzamelen we ons onder het genot van een kopje koffie met gebak. Daarna gaan we in groepen van 15 personen onder leiding van gidsen het huis, het park en de moestuin bekijken, waarna we rond 12.30 uur het bezoek afsluiten.

 

De deelnamekosten bedragen € 27,50 p.p. U kunt zich met maximaal 1 introducé aanmelden door het bedrag over te maken naar onze bankrekening NL83ABNA0556713591 onder vermelding van ‘Excursie Landfort’ en door aansluitend naam- en contactgegevens via e-mail door te geven aan activiteiten@oudheidkundigekring.nl. Toewijzing vindt plaats op volgorde van ontvangst van uw betaling. U krijgt daarna van ons bericht over plaatsing.

 

Het minimaal vereiste aantal deelnemers is 30 personen.
Op dit moment (20 maart) zijn er nog 5 plekken beschikbaar.

 

Meer informatie over Huis Landfort en een routebeschrijving kunt u vinden op www.erfgoedlandfort.nl. Het adres is Landfortseweg 4a, 7078 BT Megchelen, tel. +31(0)315 377 777. Wij gaan ervan uit dat u komt met eigen vervoer.

 

Hebt u nog vragen, mail deze dan naar activiteiten@oudheidkundigekring.nl of bel naar Willem Kleijn, 06-21865900.