Excursie Ammerzoden, Asperen, Leerdam – vrijdag 12 augustus 2016

Het bestuur van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal nodigt u uit deel te nemen aan de zomerexcursie naar kasteel Ammersoyen in Ammerzoden en het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.

 

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt de indrukwekkende burcht Ammersoyen. Het is één van onze best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300. Na de ontvangst met koffie/thee en appelgebak neemt een gids u mee door het kasteel, met o.a. torenkamers, muurtrappen, een ridderzaal en een 17e-eeuwse vleugel. Ook brengen we een bezoekje aan de museumzolder, de wapenkamer en de kerker. Uiteraard vertelt de gids u ook de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Ammersoyen.

 

Daarna reizen we door naar De Taveerne bij Kunstfort Asperen, waar we een Soldatenlunch gebruiken. Dit is een heerlijke plek op een van de meest pittoreske locaties aan de Linge. Vanaf het grote terras heeft u uitzicht op het mooie torenfort en de grachten.

 

Het is daarna maar een korte rit naar Leerdam. Hier bezoeken we onder leiding van deskundige gidsen het Nationaal Glasmuseum. Historische en verhalende exposities nemen u mee terug in de tijd. Hedendaagse en experimentele tentoonstellingen geven een blik op de toekomst van de glaskunst.

 

Rond 16.15 uur verlaten we Leerdam om rond 17.30 uur weer terug te zijn in Velp en aansluitend in de opstap-/uitstapplaatsen.

 

Vertrek08:00 uurDieren (bushalte bij het NS station zuidzijde)
 08:05 uurEllecom (bushalte Dorp tussen Pieperslaan en Kastanjelaan
 08:15 uurRheden (bushalte t/o Pannenkoekenhuis Strijland)
 08:30 uurVelp (bushalte Den Heuvel)

Kosten: € 49,50 p.p., (graag z.s.m.) te voldoen op rekeningnr. NL83 ABNA 0556 7135 91 t.n.v. Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Pas na ontvangst van uw betaling is deelname definitief.

Opgave bij: Hilde Brekelmans, hildebrekelmans@upcmail.nl, tel. 026 4952480 of Martin Idema, iMartin@xs4all.nl, tel. 026 3613242.

 

Wilt u, indien in uw bezit, uw donateurspas meenemen van Geldersch Landschap & Kasteelen? Hiermee verlagen wij de toegangsprijs van Kasteel Ammersoyen voor onze groep. Vergeet ook niet uw Museumkaart mee te nemen voor gratis toegang tot het Nationaal Glasmuseum. Indien u niet over een Museumkaart beschikt, dient u ter plaatse nog een entreebewijs te kopen.