Ambt & Heerlijkheid 190, jaargang 62, maart 2016

Transportwagen-van-de-RD

Transportwagen van de RD

Zoals u in A&H nummer 189 heeft kunnen lezen geeft Walter het stokje van eindredacteur en redactievoorzitter door aan Fineke Burgers en ondergetekende. Hij blijft voorlopig nog in de redactie zitten tot wij een nieuwe redacteur gevonden hebben. De redactie bedankt Walter mede namens de auteurs van ons blad voor zijn bezielende leiding en alles wat hij voor A&H gedaan heeft. Gelukkig blijft hij als leverancier van prachtige plaatjes paraat met zijn enorme voorraad afbeeldingen die hij heeft verzameld. Ook verwachten wij dat zijn pen nog niet is opgedroogd. We hopen nog menig verhaal van hem te ontvangen.

 

In dit nummer van A&H vindt u een verhaal over Vrede-Oord een villa, met bijzondere bewoners in Velp. U vindt tevens in dit nummer uit Ellecom Avegoor deel 5. Verder wordt ontrafeld waarom het Gelderse Waterloo monument van Mr. Van Hasselt in Velp staat en niet in Arnhem. Dan komt er in aansluiting op de winterexcursie naar het Kadastermuseum in Arnhem nog een groot en tevens het laatste stuk van Jan Stehouwer: Driehoeksmetingen deel 6.

 

De laatste tijd zijn er veel nieuwe boeken uitgekomen over de historie van deze regio. We zullen er een paar in dit nummer bespreken en de rest komt in het volgende nummer van A&H. We bespreken het project Gelders Arcadië: ‘Geschiedenis in verhalen’. Het boek ‘Sporen naar Arnhem’, want wij maken in onze dorpen ook gebruik van de spoorlijnen die naar Arnhem Centraal gaan en wij zijn stiekem jaloers op het bijzondere stationsgebouw in Arnhem. Verder bespreekt Walter voetbal in Dieren. Tot slot Quaco, leven in slavernij. Quaco komt na veel omzwervingen op kasteel Rozendaal terecht en wordt daar in de Herenkerk gedoopt.

 

Nelleke den Boer-Pinxter