Ambt & Heerlijkheid 207, jaargang 66, juni 2020

A&H 207 is een gevarieerd nummer. Het verhaal over de Heren van kasteel Biljoen uit A&H 201 gaat verder met Frederik Willem van Spaen. Anita Matser doet uit de doeken hoe J.J. Bruins Hofleverancier werd van Z.K.H. Prins Hendrik en Mario Broekhuis vertelt ons over de Stalhouderij van Krijgsman in Dieren.

 

Cathrien van de Ree gaat verder met haar verhaal over verschillende steensoorten en Walter de Wit heeft een oud fotoboek van de familie Hugenholtz voor ons gescand. Deze familie woonde op het adres, dat nu Gasthuislaan 8 is. Het pand is ook bekend omdat hier eerder de bekende dominee/dichter Bernard ter Haar woonde. Fineke Burgers heeft een zoektocht ondernomen in diverse archieven en Delpher naar deze familie Hugenholtz en met succes.

 

In Velp is een plantsoen vernoemd naar Guus Dijkhuizen. Stef de Wit vertelt waaraan hij dat verdiend heeft. Jos Leeman schrijft over de Oostenrijkse woningen die tussen 1948 en 1997 in Dieren stonden, maar helaas zijn verdwenen.

 

Dan volgen nog twee boekbesprekingen. De eerste gaat over het boek Architecten in Arnhem, Oosterbeek en Velp, dat een prachtig naslagwerk is. De tweede gaat over het boek Wapenzilver van Twickel, Weldam, Middachten en Amerongen, eveneens een mooi compleet naslagwerk.

 

Namens de hele redactie wens ik u veel leesplezier.

Nelleke den Boer-Pinxter