Ambt & Heerlijkheid 205, jaargang 65, december 2019

Dit is het laatste nummer van Ambt & Heerlijkheid in het geslaagde jubileumjaar van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal, voortaan afgekort als OHKRR.

 

Cathrien van de Ree vervolgt haar serie over de bouwstenen van Rhedense monumenten. Uit het leven gegrepen is een interview van Marijke Bruinewoud met Ina Kraay-van Middelkoop, dat Truus Havinga heeft bewerkt voor A&H. Hierna vervolgt Truus met een verhaal over de 19e eeuwse Dominee-dichter P.A. de Génestet die in Rozendaal heeft gewoond. Jos Leeman houdt vast van lekkere taartjes. Hij heeft in ieder geval voor ons alles uitgezocht over banketbakker Jan Willem Bosman en wie hem voor gingen en opvolgden in Dieren.

 

Binnen kijken in Café ‘de Sok’ in Velp, wie wil dat niet? In het buurtcafé doet een tabernakel dienst als bar. Marijke Bruinewoud heeft uitbater Ron Steenbergen geïnterviewd en Fineke Burgers heeft het voor u bewerkt voor A&H. Ook in dit nummer het beloofde artikel van Fred van Daalen en mij over de arbeiderswoningen van De Bazel in Dieren.

 

Hierop volgt een leuk verhaal van Aris Blankenspoor over Reinder van den Brink, de stroper van de Schutsheide in het Soerense Schaddeveld. Als aanvulling op de geslaagde jubileum- tentoonstelling in Velp nog een verhaal over een jongen die vanuit Indië in Velp in de kost kwam en over repatrianten en hun de contracthotels waarin ze werden ondergebracht. A-Ah, ha-ha Hof te Dieren, wij proberen u duidelijk te maken wat daar te lachen valt.

 

Als laatste het verslag van de zomerexcursie van de OHKRR door Willem van Katwijk, een van de deelnemers. Op onze website vindt u in de rubriek Excursies prachtige foto’s van hem.

 

Namens de hele redactie wens ik u een goed uiteinde en veel leesplezier in 2020 toe!

 

Nelleke den Boer-Pinxter