Ambt & Heerlijkheid 193, jaargang 62, december 2016

kaftaenhdec2016Voor u ligt Ambt & Heerlijkheid 193, het laatste nummer van 2016. Roger Crols rondt zijn artikelen over de wederopbouwarchitectuur af. John Striker heeft zijn serie van negen delen over Avegoor bijna beëindigd. Het artikel over het Arnica-huis in Velp is een vervolg op Buitenplaats Paviljoen uit A&H nummer 191 van Anita Matser en Theo van der Hoeven.

 

Dan hebben we een interessant verhaal van Henry Kleijer over bosbaas /jachtopzichter Dolf ten Broek van Middachten.Gerrit Oosterink vertelt verder over een klein Meere kabinetorgel dat ook 200 jaar bestaat. In Velp viert de Grote Kerk haar 175 jarig bestaan. Ds. Klaas Eldering licht een tipje van de sluier op van de geschiedenis van deze kerk.

 

Ciska van der Geneugten, specialist Natuur en Cultuurhistorie van Geldersch Landschap & Kasteelen, vertelt ons de geschiedenis van de Koningsberg op Rozendaal.Het verhaal van Jan Groeneveld is voor u opgeschreven door Marianne van Delden, een van de verhalenvangers van Geschiedenis in Verhalen, Gelders Arcadië gemeenten Rheden, Rozendaal, Arnhem, Renkum en Wageningen.

 

De website: www.rhedenopdekaart.nl is 17 november feestelijk gelanceerd. Joost Grol verteld daar het fijne over.

 

Dan hebben wij nog vier boekbesprekingen voor u van boeken geschreven door: Pieter van Wissing, Susanne Haag, Geert Baltjes en Jill Bateman.  In juli kwam een nieuwe wandelroute in Spankeren uit, ‘Wandelen door de tijd langs boerderijen’. Het  is te downloaden via de website www.erfgoedveluwezoom.nl.

 

We hadden twee halve bladzijden over die we gevuld hebben met ‘een moment voor een monument’. Dat zullen we meer doen!

 

Er is een rectificatie van fouten in het artikel over Athlone.

Geen correcte A&H ontvangen, meldt het en u krijgt een nieuwe.

Namens de redactie wens ik u prettige feestdagen met veel leesplezier toe!

Nelleke den Boer-Pinxter