Willem Gerard Hofker (1902 – 1981) kunstschilder

20 maart 2016
W.G Hofker zelfportret 1935

W.G Hofker zelfportret 1935

Mevrouw Aafke Brunt van het archief Twickel attendeerde mij op de mogelijkheid om via de Oudheidkundige Kring te proberen om antwoord te krijgen op mijn vraag.

 

De vraag betreft de tekeningen die, mijn oom de kunstschilder, Willem Gerard Hofker (1902-1981) in 1962 in opdracht van Mevrouw M. Baronesse van Heeckeren van Wassenaar-Aldenburg Bentinck maakte.

 

Voor zijn archief dat mij is doorgegeven tracht ik het gehele oeuvre van de kunstenaar te fotograferen en te documenteren.

 

In de hoop dat u bekend bent met het werk van mijn oom en dat u mij verder kan helpen bij de zoektocht naar de ontbrekende tekeningen van W.G.Hofker?

 

Seline Hofker

5 reacties

 • Coen Schimmelpenninck van der Oije, oud-voorzitter van de Oudh.Kring R-R says:

  Mijn vrouw en ik hebben de heer Hofker gevraagd onze beide kinderen te tekenen: Willem Anne en Pita Julie Constance; de tekeningen in krijt en potlood dateren uit 1976. Wij woonden toen Hofstetterlaan 2 in Ellecom. Daarvoor had Hofker een tekening gemaakt van Hofstetten, ook uit 1976, op verzoek van mijn moeder als geschenk voor de 70e verjaardag van mijn vader.

 • Mathilda Hofker says:

  Ik zoek het geschilderde portret van mijn moeder Josephina Rosina Hofker genaamd naakt bij een scherm geschilderd door mijn biologische vader Willem Gerhard Hofker in 1928. Hij studeerde in Amsterdam en kwam vaak op familie bezoek. Uit deze relatie met mijn moeder ben ik in 1930 geboren. In het archief bevolking register is het geregistreerd.

 • R.Bruinsma says:

  Ik heb een aquarel van Hofker van een Balinese schone.
  Een kenner in kunst zegt mij dat het een gemengde techniek betreft
  maar ik heb twijfels over het gebruikte papier.
  Het betreft een karton die wit glad is aan de achterkant en ruw aan de voorkant.
  Weet u meer over gebruikte papiersoorten ?

 • Mathilda Hofker says:

  Na onderzoek van advocaat meester van Dam, is vast gesteld dat ik de biologische dochter ben van Willem Gerard Hofker . kunst schilder, die van mijn moeder in 1928 een portret schilderde, dat genoemd werd ( naakt voor een chinees kamer scherm ) Uit deze relatie ben ik in 1930 geboren.

 • ella hester says:

  Hallo, ik vraag me af of er meerder boeken bestaan over deze kunstenaar W.G Hofker. Nu staat er een boek van de kunstenaar van de auteur Seline Hofker genoemd. Ben namelijk in bezit van 3 mooie tekeningen van W.G Hofker.

Geef een reactie. Deze wordt na controle geplaatst door de webmaster

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *