Kerkstraat Velp – Laatste reactie: 22 juli 2019

9 augustus 2017

Ik ben op zoek naar oude (familie)foto’s van onze Kerkstraat waarop de panden te zien zijn. Kijkend naar de voorgevels is er in de afgelopen 100 jaar hier en daar wel e.e.a. veranderd in de straat. Sommige huizen kregen bijvoorbeeld een serre, bij andere werd deze gevel-uitbouw juist weggehaald.

 

En verder zijn er panden verdwenen zoals smederij Kok op de hoek van het Kokspad en villa Kerkstraat 29-31 die in de laatste uren van de oorlog verwoest is en waar nu de jaren-50 twee-onder-een-kap staat. Met name van deze twee zou ik heel graag beeldmateriaal zien.

Het gaat mij niet zozeer om oude ansichten, maar meer om kiekjes uit familiealbums waarop de huizen staan.

 

En verder kreeg ik als reactie op mijn boek o.a. contact met mensen die in de oorlogstijd in ons huis woonden, respectievelijk op no. 33 en op no. 35. Interessante verhalen en ook enkele familiefoto’s uit die periode. Ik sluit er één van bij waarvan men niet weet waar deze (in Velp?) genomen is – vermoedelijk een opname uit de oorlog. Misschien kan een (oude) sitebezoeker meer helderheid geven.

 

Wie weet waar deze foto kan zijn genomen?

 

Arend Bulder

3 reacties

 • Theo van der Hoeven

  Misschien de oude spoorwegovergang bij de Laarweg / Rozenhagelaan ?

 • Bram van Loon

  Zeker niet de Laarweg. Dit was altijd een onbewaakte overweg.
  Denk eerder aan de Stationsstraat , mede gelet op de bocht in de rails.

 • Richard Budel

  In bijlage de foto van een kruidenierswinkeltje in de Kerkstraat, mijn grootvader, Richard Budel (van de houtzagerij Budel) had een kruidenierswinkeltje in Rheden tussen 1914 en 1918, ik weet niet of dit winkeltje ooit van hem was. Heeft u informatie over eigenaren van dit pand? De mevrouw in de rechterdeur heette Nel vd Sande-Budel, misschien wel de eigenaren nà mijn grootouders, foto is uit 1920

Geef een reactie. Deze wordt na controle geplaatst door de webmaster

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *