Boerderijen Het Slot en de Beltjeshof beide ooit te vinden in Velp

8 augustus 2017

Mijn moeder (G.W. Jansen-Wijlhuizen) is geboren op de boerderij “het Slot” aan de Waterstraat 16 en mijn opa op de boerderij “Beltjeshof” aan de Hertog Arnoudstraat 1, beiden te Velp. Beide boerderijen zijn in de Tweede Wereldoorlog verbrand. Nu zoeken mijn zusje en ik naar oude foto’s van beide boerderijen van voor de Tweede Wereldoorlog.

 

Tevens zijn wij geïnteresseerd in de geschiedenis van de Beltjeshof. Wij hebben al diverse boeken over Velp gekocht en met name de boeken geschreven door de heer Kerkkamp zijn interessant en staan vol informatie. Volgens ons is de zelfstandige boerderij de Beltjeshof ontstaan uit de splitsing van de Ommershof in 1872. Wij zijn dus ook geïnteresseerd in het ontstaan hiervan en tevens het einde hiervan als gevolg van de woningbouw in de vijftiger jaren.

 

Met vriendelijke groet,

Gerda Jansen

1 reactie

 • Jeroen Boland, Velp says:

  Beste Gerda Jansen
  Interessante vraag, ook in het licht van de sloop en nieuwbouw op het terrein Beltjeshofstraat en omgeving, medio 2017. Archeologiebedrijf De Steekproef voert daar in opdracht van Vivare een grootschalige opgraving uit.
  Momenteel (weken 38, 39 en 40 – uiterlijk tot 6 oktober) is de derde opgravingsfase aan de gang. Mochten er nog uitbraaksporen van de sloop of brand van deze of andere boerderijen te voorschijn komen, dan wordt dit mogelijk in het opgravingsrapport vermeld.
  Tot nu toe (23 sept) is dat volgens mijn nog niet aangetroffen; ik volg de opgraving van nabij.

  Verder voeg ik de micro-weergave toe van een RAF luchtfoto van 6 september 1944 waarop een groot deel van de toenmalige nieuwbouw in Velp-Zuid is te zien.
  Evenals een aantal boerderijen langs de waterstraat, en een boerderij op de plek waar latere het cult. centrum De Zuidhoek, en tegenwoordig buurhuis De Poort staat.

Geef een reactie. Deze wordt na controle geplaatst door de webmaster

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *