Oproep vrijwilligers voor oorlogsmuseum

In onze gemeente vieren we volgend jaar 75 jaar bevrijding. In de aanloop naar die feestdag willen we ons herinneren hoe het dorpsleven hier was in de periode tijdens en na de Slag om Arnhem (vanaf 17 september 1944), hoe onderduikers (ook Joden) hier overleefden en hoe we op 16 april de Canadese en Engelse bevrijders verwelkomden.

Het gemeentebestuur van Rheden heeft een tijdelijk museum ingericht voor de bewoners van alle dorpen: Laag Soeren, Spankeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp. Dit zogenaamde pop-up museum kan alleen functioneren als er voldoende vrijwilligers komen helpen uit de hele gemeente. Het museum is gehuisvest in een pand aan de Hoofdstraat 75 in Velp. De locatie is goed zichtbaar en makkelijk bereikbaar, niet alleen voor bewoners uit de gemeente Rheden, maar ook voor bezoekers uit omliggende gemeenten en voor toeristen die onze dorpen bezoeken.

Het organiserende Comité Rheden in Oorlogstijd is zoekt enthousiaste vrijwilligers om het museum tot een succes te maken. Hebt u tijd en zin om te komen helpen? U hoeft echt niet alles van de Tweede Wereldoorlog te weten, het belangrijkste is dat u de gasten hartelijk ontvangt.

Het pop-up museum is te bezoeken vanaf september 2019 tot en met mei 2020. De openingstijden in die periode zijn vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur. U kunt aangeven hoe vaak en op welke dagen u het liefst wilt worden ingedeeld. We zijn op zoek naar dames en heren vanaf 18 jaar. Een team bestaat altijd uit minstens 2 personen per dienst. U zit dus nooit alleen.

U kunt zich opgeven als vrijwilliger voor het museum via email: ontvangstmuseum@rheden.nl