Oorlogsmuseum in garage Du Soleil

Het tijdelijke oorlogsmuseum van de gemeente Rheden kom in de voormalige garage De Soleil aan de Hoofdstraat in Velp.

 

De huidige eigenaar is van plan in de oude garage een restaurant, een ambachtelijke bierbrouwerij en een bed and breakfast te vestigen. De glazen vitrine verdwijnt en de oude gevel wordt hersteld. De verwachting is dat volgend jaar met de verbouwing wordt begonnen.
Tot die tijd gaat het monumentale pand het tijdelijke museum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Rheden herbergen. Dat gaat in september open en sluit volgend jaar mei.

 

Het museum is een initiatief van de gemeente zelf. Een werkgroep van inwoners is bezig met de voorbereiding. In het museum is ruimte voor voorwerpen, verhalen en beeldmateriaal van mensen uit de zeven dorpen van de gemeente. De werkgroep is nog op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen bij het inrichten van de expositieruimtes en bij het ontvangen van gasten. Kennis van de Tweede Wereldoorlog is daarbij niet vereist.

 

Het museum Rheden in Oorlogstijd zal tussen september en mei 2020 geopend zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.