Landgoed festival Gelders Arcadië

Gelders Arcadië is de unieke landgoederenzone op de overgang van stuwwal naar Rijn en IJssel die het grondgebied van de gemeenten Wageningen, Renkum, Rozendaal, Arnhem en Rheden beslaat en deze gemeenten ruimtelijk-historisch met elkaar verbindt. In deze zone zijn vanaf de Middeleeuwen meer dan 100 landgoederen en buitenplaatsen aangelegd. Een belangrijk deel daarvan bestaat tot op de dag van vandaag nog geheel of gedeeltelijk en geeft de zone een eigen, unieke identiteit. Deze uniciteit is vooral toe te schrijven aan de combinatie van het reliëf met het rivierengebied die van oudsher mensen van adel en fortuin aantrok.

 

Om dit Gelders Arcadië in het zonnetje te zetten wordt er in de zomer van 2019 een Landgoed Festival op verschillende landgoederen georganiseerd:

  • Arnhem: 10, 11 en 12 mei
  • Wageningen:  17, 18 en 19 mei
  • Middachten: 14, 15 en 16 juni
  • Renkum: 28, 29 en 30 juni
  • Rozendaal: 23, 24 en 25 augustus

In het festival staat een toneelvoorstelling centraal van Theatergroep De Plaats uit Arnhem. Rondom deze voorstelling is er nog veel meer te beleven!
Begin maart meer over het programma op deze website: www.riqqrheden.nl en de website van Gelders Arcadië: www.geldersarcadie.nl