Derde jubileumtentoonstelling op 14, 15 en 16 juni in Ellecom

In de 8 dorpen binnen het werkgebied van de kring worden 8 tentoonstellingen georganiseerd. Vanaf april elke maand een nieuwe tentoonstelling die steeds door vrijwilligers uit de dorpen wordt opgezet aan de hand van het thema ‘Onderweg langs wegen en paden in Ambt en Heerlijkheid’.

Na De Steeg en Rozendaal is in juni Ellecom aan de beurt. In het Fletcher Landgoed Hotel Avegoor is de tentoonstelling gewijd aan de 50 monumenten van Ellecom. Van elk van de monumenten wordt een oude en een hedendaagse afbeelding getoond en toegelicht met een korte tekst.

Op vrijdagmiddag 14 juni van 16.00 tot 17.00 uur begint het weekend op Avegoor met een lezing over de buitenplaatsen langs de Veluwezoom, het Gelders Arcadië. Spreker is mevrouw Dr. Elize Storm. De toegang voor deze lezing is vrij.

Op zaterdagmiddag wordt om 14.00 uur een wandeling over het terrein van Avegoor verzorgd door Ir. Peter Verhoeff. In de lounge van het hotel is in het weekend de tentoonstelling te bezichtigen van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Op zondag organiseert de Oudheidkundige Kring een historische wandeling door Ellecom. Deze start om 13.00 uur op de parkeerplaats van Avegoor. Deelname aan deze wandeling is voor leden is gratis, voor niet-leden zijn de kosten € 2,50.