Wandeling op Steeg

Op zondagmiddag 12 juni 2022 om 13.00 uur houden we (na een onderbreking van 2 jaar wegens Covid) weer de jaarlijkse wandeling van de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal door het mooie dorp De Steeg.

 

Dit keer verdiepen we ons in het nieuwe elan tijdens het Fin de Siècle van eind 19e begin 20e eeuw.
Graaf Willem Carel van Aldenburg Bentinck en zijn echtgenote Baronesse Maria Cornelia van Heeckeren van Wassenaar hebben huis en landgoed Middachten toen gemoderniseerd naar de eisen van die tijd. De woningen van veel werknemers en pachtboeren voldeden niet meer en werden aangepast of vervangen. Er ontstond zelfs een soort concurrentiestrijd tussen Middachten en Rhederoord in deze vernieuwingsdrang.
Vandaag gaan we kijken wat er nog te zien is van deze moderniseringen en wat er nog rest van vóór die tijd. Als de tijd het toelaat is er een klein uitstapje naar het Steegse R.K. kerkhof.

 

De wandeling start om 13 uur bij de voormalige rentmeesterswoning aan de Smidsallee 18.
Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van Middachten aan de Smidsallee of wegens drukte aan de straten in de buurt.
Na afloop kunnen we napraten onder het genot van een kopje thee of koffie (tegen betaling) in de Oranjerie van Middachten.

 

Voor leden van de Oudheidkundige Kring is de wandeling gratis, niet-leden betalen € 3,-.