Ochtendwandeling met Natuurmonumenten

In het kader van de samenwerking van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en Natuurmonumenten is er dit jaar een ochtendwandeling o.l.v. boswachter André ten Hoedt gepland over het landgoed Heuven op zaterdag 17 september 2022 om 09.30 uur.

 

Startpunt: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5A, Rheden.

 

Traditiegetrouw, slechts onderbroken door het Coronavirus, houdt André ten Hoedt vanuit Natuurmonumenten weer zijn jaarlijkse wandeling. Dit keer gaat deze over het landgoed Heuven. Aan de orde komt de rijke geschiedenis van dit landgoed, welke minstens terug reikt tot in de middeleeuwen. De nadruk zal vooral liggen op wat daar in het gebied nog van te zien is. En dat is heel wat! Het aardige is voorts dat daarbij veel samenhang herkenbaar is met het landschap en de bodem. Wie die wederzijdse samenhang een keer heeft gezien, zal bij een volgend bezoek aan het landgoed het waarschijnlijk met heel andere ogen aanschouwen. Tijdens de wandeling zal daarnaast ook, zijdelings, het één en ander verteld worden over de ontwikkelingen en plannen op en om dit landgoed.

 

De wandeling zal ongeveer 2 tot 2½ uur duren. Trek in ieder geval stevig schoeisel aan. Aan deze wandeling zijn voor onze leden geen kosten verbonden. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 25 personen.
Wij vragen u daarom, liefst per e-mail, zich vooraf aan te melden via: activiteiten@oudheidkundigekring.nl