Verslag jubileumwandeling in Dieren – 14 juli 2019

Op zondag 14 juli verzorgde de Oudheidkundige Kring Rheden – Rozendaal een historische wandeling in Dieren door het stationsgebied en langs de Traverse.

 

De wandeling werd door drie gidsen gehouden omdat er ruim 50 wandelaars aanwezig waren. De gidsen waren Jeroen van Gessel, Wenchel Maresch en Albert Lentink.

De wandeling startte in de Dierense Sjoel, Spoorstraat 36 in Dieren. Hier werd een inleiding gegeven met plaatjes en kaarten.

 

De wandeling was zeer de moeite waard. Behalve over het stationsgebied werd verteld over de weegbrug die helaas verdwenen is. Het vee werd lopend van de boot naar het station vervoerd en vlak voor het station op de weegbrug gewogen voor ze de trein in ging.

Er werd verteld over de nieuwe loopbrug, het stationsplein en de wadi aan de andere kant van het spoor. De helaas verdwenen muziektent, de winkel en het atelier van de firma Katz en de verdwenen hotels.

 

Na afloop kon met de tentoonstelling in de Dierense Sjoel over de historie van dit gebied en de totstandkoming van de Traverse bekijken.