Lezing over het Nederlands Openluchtmuseum – uitgesteld

Op donderdag 9 april is er in samenwerking met de Sociëteit Velp een lezing over de geschiedenis van het Nederlands Openluchtmuseum door de heer L. van Prooije.

 

Welke rol wil het Nederlands Openluchtmuseum in de samenleving anno 2020 innemen? Het museum heeft een 108-jarige traditie van steeds weer vernieuwen. Deze continue vernieuwing heeft het museum sinds 1912 laten overleven en floreren. Daarbij spelen momenteel bijvoorbeeld de Anansi-verhalen een centrale rol. De verhalen over de spin Anansi zijn opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. De Caribische verteltraditie heeft zijn wortels in het slavernijverleden en worden al eeuwen verteld in West-Afrika. In die Anansi-vertellingen komen drie aspecten samen: aandacht voor immaterieel erfgoed, vanzelfsprekende aanwezigheid van ‘nieuwe Nederlanders’ en verbindingen aangaan met allerlei gemeenschappen in de Nederlandse samenleving.
De heer Leendert van Prooije is conservator van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

 

Om praktische redenen vragen wij voor deze lezing een entree van € 2,50, maar daarvoor bieden wij u koffie of thee en na afloop een glas wijn of jus d’orange aan.
Voor deze lezing hoeft u zich niet aan te melden.

 

Aanvang: 20.00 uur.
Plaats: Oude Jan, Kerkstraat 56, in Velp.