Laatste jubileumweekend in Laag-Soeren

De slotmanifestatie van dit jubileumjaar van de Oudheidkundige Kring vindt plaats op 15, 16 en 17 november 2019 in Laag-Soeren. Locatie is ’t Sprengenhus, Harderwijkerweg 25-a.

Er worden twee tentoonstellingen gepresenteerd, te weten:

‘Onderwijs in Laag-Soeren, de Jan Ligthartschool’.

En ter afsluiting van het jubileumjaar een verzameltentoonstelling met als thema:

‘De acht dorpen van Rheden en Rozendaal’.

Daarnaast wordt de sinds mei 2018 in gebruik genomen archiefruimte van de Oudheidkundige Kring voor bezichtiging opengesteld. Eveneens is dan het archief van Laag-Soeren open. Beide archieven zijn op de eerste verdieping gelegen en zijn met de trap of met de lift toegankelijk.

Programma (voorlopig):

Vrijdagavond 15 november:

Inloop in de foyer vanaf 19.00 uur met koffie of thee.

19.30 uur  •  Opening met een woord van welkom en een kort overzicht van het jubileumjaar door de voorzitter van de Kring, de heer Jan Jansen.

19.50 uur  •  Lezing ‘Laag-Soeren het eerste kuuroord van Nederland’ door de heer Rein Aardema.

Aansluitend worden de tentoonstellingen officieel geopend door de wethouder(s).

Zaterdagmiddag 16 november:

13.00–17.00 uur  •  Expositie. Tijdens de expositie wordt informatie verstrekt over de acht dorpen en over het archief van de Kring. Daarnaast wordt een film vertoond over Laag-Soeren en Spankeren in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

15.00 uur  •  Laag-Soeren (informatie over een lezing en/of film volgt)

Zondagmiddag 17 november:

13.00 uur  •  Dorpswandeling met als gids Joram van Breda. Start vanaf ’t Sprengenhus. Deelname gratis voor leden, niet-leden € 2,50.