Expositie in de Dierense Sjoel

In de Dierense Sjoel, Spoorstraat 36 in Dieren, vindt op 12, 13 en 14 juli a.s. een tentoonstelling plaats over de geschiedenis van het Stationsgebied in Dieren en de totstandkoming van de Traverse.

 

De tentoonstelling wordt op vrijdagavond 12 juli a.s. om 20.00 uur geopend door Wethouder Dorus Klomberg van Rheden. Wencel Maresch, schrijver van het boek ‘Dwars door Dieren’ over de geschiedenis van de Traverse zal aansluitend een inleiding verzorgen op de tentoonstelling.

 

De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal organiseert deze tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. In de 8 dorpen binnen het werkgebied van de kring worden 8 tentoonstellingen georganiseerd. Vanaf april elke maand een nieuwe tentoonstelling die steeds door vrijwilligers uit de dorpen wordt opgezet aan de hand van het thema ‘Onderweg langs wegen en paden in Ambt Rheden en Heerlijkheid Rozendaal’.

 

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 12 juli van 20.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli van 12.00 – 17.00 uur.

De toegang is gratis.

 

Op zondag 14 juli organiseert de Oudheidkundige Kring een historische wandeling door het Stationsgebied en de Traverse Deze start om 13.00 uur bij de Dierense Sjoel.