Historische wandeling in Rozendaal

Op zondag 12 mei organiseert de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal een historische wandeling vanaf de Smittenberg via de Koningsberg langs de monumenten aan het beekdal.

 

Op de Smittenberg bij de The Hunting Lodge heeft u een fantastisch overzicht over kasteel en park Rosendael. Bij de muziekkoepel krijgt u uitleg over de ontwikkelingen van de historische buitenplaats Rosendael door de eeuwen heen. De wandeling gaat vandaar naar de Koningsberg op de vroegere wildbaan en vervolgens beekdal in. Op de route langs de Rozendaalse beek wordt aandacht geschonken aan de monumenten aan de Rosendaalselaan.
De wandeling eindigt bij de Torckschool, waar u de onderwijstentoonstelling kunt bezichtigen, of bij The Hunting Lodge, waar u op het terras kunt genieten van het uitzicht.

 

De historische wandeling start om 13.00 uur bij de muziekkoepel, The Hunting Lodge, Beekhuizenselaan 1, Rozendaal. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van Geldersch Landschap & Kasteelen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en gaat deels over geaccidenteerd terrein.
De gidsen bij deze wandeling zijn Fernand Schakenraad, Helga van Dijk en Henriëtte Lovink. Aan de wandelaars wordt een vergoeding van € 2,50 gevraagd; gratis voor leden van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal.