Opening derde jubileumweekend door wethouder Marc Budel

Wethouder Marc Budel opent vrijdagmiddag 14 juni het cultuur-historisch weekend, georganiseerd door de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR), in Landgoed hotel Avegoor. Op vrijdagmiddag 14 juni van 16.00 tot 17.00 uur begint het weekend na de opening met een lezing over de buitenplaatsen langs de Veluwezoom, het Gelders Arcadië. Spreker is mevrouw Dr. Elize Storms. De toegang voor deze lezing is vrij. Daarna is er gelegenheid de tentoonstelling te bezichtigen.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is de tentoonstelling wederom te bezichtigen over de bijna 50 rijks- en gemeentelijke monumenten van Ellecom. Ook wordt aandacht besteed aan verdwenen monumentale gebouwen zoals Dalstein en de Ketelaar.  Van elk van de monumenten wordt een oude en een hedendaagse afbeelding getoond en toegelicht met een korte tekst. Tevens wordt een film vertoond over Ellecom en een PowerPoint presentatie over het landgoed Avegoor.

 

De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal organiseert deze lezing en tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. In de 8 dorpen binnen het werkgebied van de kring worden 8 tentoonstellingen georganiseerd. Vanaf april elke maand een nieuwe tentoonstelling die steeds door vrijwilligers uit de dorpen wordt opgezet aan de hand van het thema ‘Onderweg langs wegen en paden in Ambt (Rheden) en Heerlijkheid Rozendaal’.

 

Op zaterdagmiddag wordt om 14.00 uur een wandeling over het terrein van Avegoor verzorgd. In de lounge van het hotel is in het weekend de tentoonstelling te bezichtigen van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Op zondag organiseert de Oudheidkundige Kring een historische wandeling door Ellecom. Deze start om 13.00 uur op de parkeerplaats van Avegoor. Deelname aan deze wandeling is voor leden gratis, voor niet-leden zijn de kosten € 2,50.